Online schrijftherapie


Is je relatie onlangs uit gegaan, is er een vriendschap stukgelopen, heb je problemen met je familie of zit je met iets heel anders? Overweeg dan eens om een tijdje online schrijftherapie te volgen!  Per e-mail moedig ik je graag aan om te gaan schrijven over hetgeen wat jou op dit moment bezighoudt en om aandacht te gaan schenken aan datgene waar jij mee zit. Op deze pagina ontdek je wat de voordelen zijn.

Waarom schrijftherapie?

 • Schrijven geeft overzicht

  Door te schrijven, structureer je de brij in je hoofd, waar je op dit moment continu over aan het malen bent. Eigenlijk net als wanneer je een to do lijst maakt: in je hoofd is het een enorme chaos met taken die je allemaal probeert te onthouden, maar als je ze één voor één opschrijft, ontstaat er ruimte. Zo werkt het ook met boosheid of verdriet rondom een bepaald onderwerp. Schrijven geeft overzicht.

 • Door te schrijven, kom je tot nieuwe inzichten.

  Doordat je hoofd rustiger wordt en je er even van een afstandje naar kunt kijken, zie je waar de pijnpunten zitten en waar je misschien zelf de oplossing in handen hebt. Als er weer wat ruimte is in je hoofd, ben je goed in staat om te bedenken hoe jij hier nu eigenlijk verder mee wilt.

 • Door te schrijven, verwerk je je gevoelens.

  Het verwerken van gevoelens begint eigenlijk met niets anders dan er aandacht aan te schenken en te erkennen dat ze er zijn, in plaats van ze diep weg te stoppen. Aan kinderen geef ik wel eens het voorbeeld van een emmertje. Elk gevoel dat je wegstopt, komt in een emmertje terecht.
  Als je je gevoel niet uit, raakt het emmertje overvol. Op een bepaald moment, als iemand je bij wijze van spreken alleen maar boos aankijkt, schiet je al uit je slof. Achteraf vraag je je af: wat bezielde me? Het is heel simpel: je emmertje liep over.

 • Door stil te staan bij je gevoelens, kun je ze een plekje geven.

  Misschien heb je die stukgelopen vriendschap wel heel ver weg gestopt. Het leven gaat immers door, toch? Misschien zie je het contact met je moeder niet meer zitten, omdat je alles al een keer hebt geprobeerd. Door erover te schrijven kun je je verdriet of boosheid verwerken en ontstaat er ruimte voor een nieuw begin.

 • Schrijven biedt zelfreflectie

  Daarnaast helpt het om je verhaal eens te doen aan iemand die er zonder oordeel naar kijkt en de juiste vragen stelt. Niet omdat diegene er een mening over wil geven, maar om je aan het denken te zetten. Waarom maakte je die keuze? Hoe kwam het dat je dat zo vervelend vond? Hoe vind je het eigenlijk wat er nu is besloten? Wat zou je het liefste doen? 
  Zo kom je steeds een paar stapjes verder in jouw verwerkingsproces.

 • Je hoeft de deur niet uit

  Tot slot heeft online schrijftherapie als groot voordeel dat je je tijd kunt indelen, je de deur niet uit hoeft en het is aanzienlijk goedkoper dan face-to-face therapie.

Hoe werkt online schrijftherapie?

Via onderstaande link kun je je aanmelden. Je vult een kort formulier in waarin je aangeeft waarover jij graag zou willen schrijven. 
Je ontvangt van mij een inlogcode, zodat je na het inloggen kunt schrijven in een beveiligde omgeving. In deze online omgeving tref je mijn eerste e-mail met vragen aan. Vervolgens stuur ik je steeds een bij jouw situatie passende schrijfopdracht.  Vaak, als je er eenmaal in zit, is het prettig om iedere dag even te schrijven. Het hoeven niet altijd enorme stukken tekst te zijn: de ene keer schrijf je meer van je af dan de andere keer. Per dag ontvang je eenmaal reactie op je e-mails. Voor sommige mensen is één week schrijftherapie al voldoende, terwijl anderen liever nog een poosje door schrijven.

 
Wat kost schrijftherapie?

Schrijftherapie kost € 85,- per week. Een week duurt 8 dagen, omdat ik op zondag niet werk.
Je betaalt vooraf middels een factuur per e-mail. 

Voor wie is schrijftherapie bedoeld?

Schrijftherapie is bedoeld voor iedereen van 12 tot 30 jaar. Let op: als je jonger bent dan 16, heb je toestemming nodig van je ouders.  

Heb je nog vragen of twijfel je of schrijftherapie bij je past? Aarzel niet om contact met mij op te nemen!


Klik hier om je aan te melden voor Online Schrijftherapie